Speisen & Getränke

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Liabe Gäste: Weil mia leida ned olle Speis´n zum Mitnehma daham schaun´s deshoib de Speisekartn auf unsara Startseit´n o´…merci♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Tante Trudes Leibspeisblad´l*

Vorneweg, mittendrin und auch nur a so….

A warmer selberg´machter Sonnenblumenkern-Gmiasstrudel auf

marinierten Antipasti dazua Schafskäswürfel und a Haferl Sauerrahm         8,90

Dünn g’schnittenes Tomatencarpaccio in Vinaigrette mit Basilikumpesto,

obendrauf Austernpilze vom Grill, gehobelter Parmesan & Baguette            8,60

A g´schmackig guade Tafelspitzsülz´n mit Radieserlsoß´,

ang´machte Salatbladl und würzigen Bratgadoffe dazua …hollareiduljö    10,30

Zwoa Stück kernig gegrillte Kalbfleischpflanzerl mit dunkler Soß´,

würzigem Senf dazua und am Gadoffesalat…..da ziagt´s dir d´Schuah aus!!      9,90

 Feines Matjesfilet in unserer selberg´machten grünen Soß´ dazua

gibt´s guat g´würzte Wirtshaus-Bratgadoffen und a Salatsträußerl          10,90

Unsere Oiwei-Schmankerl

Ofenfrischer Schweinsbrod´n vom bayrischen Strohschwein mit Krust´n,

dazua „Gadoffegnödl“ & Speck-Krautsalat…danach brauchst an Unertl Bierschnaps!!!    11,80

 A Portion Schloßhofente (des is a guad´s Viertel) mit am pfundigen Kartoffelknödel und feinem Apfelblaukraut dazua halbe Ente für € 19,90   15,60

A griabig rösche Schweinshax´n aus´m Bratrohr mit am sauren

Faßkraut dunkler Soß´ & am großen dicken Bremmslknödel                 16,70

 `s Braumeistergulasch aus der Rindsschulter g’schnitt’n

mit am großen Bremmslknödel und am kloana  bunten Salat                        15,30

´s original Truderinger Wirtshaus „Schnitzel“ vom Strohschwein

in Butter gebraten mit guat g´würzten Bratgadoffe und am Salatteller    15,40

Röhrich´s „fränggische Rosdbradwerschdla“ (7 Stück!!) , dazua

a dampfig guad´s Specksauerkraut, an würzigen Senf und unser Hausbrot  9,90

 …und auf den zwoa letzt´n Seit´n find a jeda (Preiss´n und Zugroaste) a Transscription und an Bayrischtest

   sauber „xund“ und lecker vegetarisch 

Frische Rahmschwammerl in feiner Petersiliencreme mit am dicken Bremmslknödel…..9,50

Gegrillte Gmias-Pflanzerl mit Sonnenblumenkernen drin, auf a Schnittlauchsoß,drunt und drüber Zuckerschoten und Kirschtomaten dazua a bunter Salat…..10,10

Mit Fassbutter im Eisenpfandl g´machte Kässpatz‘n, selberg´machte Röstzwiefeobendrauf und an bunten Salat dazua…de Spatz´n servier´n wir scho´ auf am groß´n Teller!!!!…..9,60

Ofenfrische Tomatenlasagne mit knackigem Gmias und am g´schmackigem Käsobendrauf, im Ofen g´macht, des ois auf zwoa cremigen Soß´n & dazua an Salatteller…..11,90

Im Pfandl abg´schwenkte Spinatspatz´n mit rahmiger Bergschwammerlsoß´obendrauf, dazua gibt´s an kloana Salat   ….so guat…..10,20

sauber „xund“ und lecker vegetarisch

Frische Rahmschwammerl in feiner Petersiliencreme mit am

dicken Bremmslknödel….a rahmig guade, g´wamperte G´schicht!!                          9,70

Gegrillte Gmias-Pflanzerl auf a Schnittlauchsoß,  drunt und drüber

Zuckerschoten und Kirschtomaten dazua a bunter Salat                                      10,30

Mit Fassbutter im Eisenpfandl g´machte Kässpatz‘n, selberg´machte

Röstzwiefe obendrauf und an bunten Salat dazua                                                 9,80

Ofenfrische Tomatenlasagne mit Gmias und Käs obendrauf, im Ofen

g´macht, des ois auf zwoa cremigen Soß´n & dazua an Salatteller                       11,90

Im Pfandl abg´schwenkte Spinatspatz´n mit rahmiger Bergschwammerlsoß´

obendrauf, dazua gibt´s an kloana Salat….so grün, so xund und einfach guat             10,40

Voll vegan: G´schwenkte Linguine in feiner Mailänder Gemüsebolognese

dazua an Tomaten-Rucolasalat in g´schmackiger Kräutervinaigrette                  12,60

In da Pfanna g´macht, guat g´schmort und zart gegrillt

Göttler´s Bauerngröst´l; Stroh-Schweins-Bratenstückerl, Speck, Zwiefe

und griabige Knödelscheib´n, a Ochsenaug´ und dazua an kloana Salat                   11,60

Gebraten´s Buntbarschfilet und Riesengarnelen auf Tomaten-Kräuterbutter

mit am dampfigen Butterreis und am „xunden“ Gurkensalat                                    18,30

Gegrilltes Sportlersteak vom Angus-Rind mit Kräuterbutter, röschem Bauern-

Knofibrot und am frischen Tomaten-Ruccolasalat  ….desziagtfeisaubanei              18,40

Vom bayrischen Woid : Rehedelragout zart und guad g´schmort (wia bei da Oma dahoam)

in dunkler Soß´ mit zweierlei Spätzle, dampfigem Apfel-Blaukraut und Preiselbäären          19,20

Aus der Jungstierlende vom bayrischen Weidevieh: Zwiebelrostbraten vom Grill mit

g´wandter Zwiefelsoß´, feinen Allgäuer Kässpatzen und am Buttergmias                21,30

Viva Zapata, oder der südamerikanische Gaumenschmaus: An Riesenteller dampfig hoaßes

„Chili con Carne“ mit Zwiefeln , frischem Hausbrot des ois mit am kloana Salat     12,70

………und a kloana g´mischter Salat kost`…..4,60


Jeden Tag so umara hoib eife…( 10.30 Uhr)

Zwoa Weisswürscht aus´m Kessel mit am Händlmaier Senf und Brez´n…..5,90

A Portion abgebräunten Leberkäs´ (des san zwoa guade Scheib´n) mit am Händlmaier Senfund a röschen Brez´n dazua…..6,20

 des Richtige für ´n groß´n Appetit vorneweg und a gwandte G´schicht zur Brez´n Griebenschmalz und frische Fassbutter ….die Portion reicht für 4 Leit…..3,20………und so a rösche Brez´n kriagst für nur…..1,50

 

Frisch `pflückt und knackig grün

„Lumber-Jack“; G`mischter Eisbergsalat in Cäsarendressing mit Tomaten

und Tschikori dazua Räucherlachs, Apfelkren und an Reiberdatschi                    12,40

„Truderinger-Salat“; Salatblad´l in Balsamicodressing mit Gurkerl, Mais und

Strauchtomaten, & Hähnchenbruststreifen in der Körndlkrust´n gebraten         11,70

„Bergwiesen-Salat“; Gegrillte Lendenfetzen vom Bergrind und gebratene

Wiesenschwammerl auf Salaten im Joghurtdressing mit „Krutongs“                   12,90

„Wellness-Gamba-Salat“: Salatteller in Balsamicodressing mit gegrillten

 Riesengarnelen und Mozzarellakugeln dazu Baguette & Sweet-Chili-Dip              13,70

„Roastbeef-Salat“: Blattsalate in Sauerrahmdressing mit rosa gebratenem

Roastbeef, lecker Soß´ „Reh-muh-lad“ dazua rösche Bratgadoffe                       13,90

Bärige Brotzeitschmankerl und Biergartenklassiker

Da hausg´macht cremige  Wirtshausbazi (a „bayrisch-batzda“ mit am „O“ vorneweg)

mit Zwieferingerl, saurer Gurken und Radieser´l  dazua gibt´s a moizig´s Hausbrot      6,80

Kirchtruderinger Wurstsalat mit Essiggurk´n und am moizigem Hausbrot                      7,80

…den mach´n mia a in der Schweizer Version …( für nur ein Oiroh mehra)

Würzig´s Brotzeitbrett´l (da werd´s Aug´n machen) mit rohem Schinken,

Salami, am Kas, G´würzgurken, Landjäger und am Wirtshausbazi, dazua a Hausbrot und an Butter        12,30

 „Scharfes Holzknecht-Brot“: Unser Hausbrot vom Grill mit Tomaten-Chili-Pesto,

gebratenem Hinterschinken &  Essiggurk´n, Tomate und a Salatsträußerl               8,40

a Beilagenänderung kost´ 1,-€, ausser die Knödl wer´n g´wechselt

Obacht!!! G´schleckerte und süaße Sachen

Des „Gletscherhaferl“ saukoid aba mit G‘schmack ; Fruchtig´s  Himbeereis,

Vanilleeis und Haselnußeis mit am Schlagrahm und Krokantsplitter obendrauf        5,50

„Vui z´vui G´fui“; Hoaße Waldbeeren (die einzig heimischen Bären außa´ dem Hubschraubär)

 mit cremigen Vanille- Haselnuß- und Schokoeis  und am Rahmhäuberl                     6,30

A wunderbare G´schicht: unser Eis kommt jetzt frisch und bayrisch, regional

und hausg´macht vom Eiscafé Seidl in Trudering:   je kugelrunde Kugel               1,77

Vanille, Schokolade, Joghurt-Erdbeere, Buttermilch-Sanddorn, Haselnuss, Zitrone-Joghurt, Stracciatella und Himbeere

An leckeren Millirahmstrudel auf warmen Waldbeeren mit am Sanddorn dazua    6,70

Fonsis warme Apfelküacherl in Zimt und Zucker gebröselt auf Vanille-Beerensoß´

dazua a cremig´s  Stracciatellaeis….desisfeischoagscheidaKlassiker                                  6,80

Unser Späschl: Oma´s Waldbeerengrütze mit Bourbon-Vanillesoß´                       5,10  

Fein gebackener Apfelstrudel (wie bei Tante Josefine) mit warmer Vanillesoß                6,70

„Tante Trudes Zwetschgenschmarrn“, Ofenfrisch g´macht mit Mandeln,

Weinberl und saftigen Zwetschgen drin, an Puderzucker obendrauf                       9,60   

(Sauber sog i: aber weil mia an Schmarr´n oiwei frisch mach´n ko des scho a viertel Stund´ dauern)

Fonsi´s Gute Nacht Kart´n

´s is´ eigentlich scho´ z´spät zum Essen, aba a bissl was ham mia oiwei (von 23.00 bis 0.30)

(wenn´d Küch scho´ hoamganga is´….)

Klare Rindskraftbrühe mit feine Leberspätzle drin                                            4,60

Fruchtig frisches Tomatensupperl mit geknofelten Krutongs (mmmmmh)                                 4,70

Viva Zapata, oder der südamerikanische Gaumenschmaus: An Riesenteller dampfig hoaßes

„Chili con Carne“ mit Zwiefeln und unserem guad´n Hausbrot                                         12,70

und des is‘ da Brüller: `s Braumeistergulasch aus der Rindsschulter g’schnitt’n

mit söibag’machten Buddhaschbäzle“ und am mazigem Hausbrot                                       15,30

 Zwoa Stück Kalbfleischpflanzerl mit dunkler Soß´ am würzigen

Senf dazua und am Gadoffesalat…..da ziagt´s dir d´Schuah aus!!                                           9,90

Da hausg´macht cremige  Wirtshausbazi (a „bayrisch-batzda“ mit am „O“ vorneweg)

mit Zwieferingerl, saurer Gurken und Radieser´l  dazua gibt´s a moizig´s Hausbrot      6,80

Kirchtruderinger Wurstsalat mit Essiggurk´n und am moizigem Hausbrot                      7,80

…den mach´n mia a in der Schweizer Version …( für nur ein Oiroh mehra)

Würzig´s Brotzeitbrett´l (da werd´s Aug´n machen) mit rohem Schinken, Salami,

am Kas, G´würzgurken, Landjäger und am Wirtshausbazi, dazua a Hausbrot und an Butter        12,30

Märsä für`s Kumma und an Guad`n von de´ ganzen Wirtshäusler

 * Alle Angaben in Oiroh (€)